Voorstraat 11
3281 AT Numansdorp
0186 65 10 33
06 23 31 10 04

Heeft u ook last van dermatologische huidproblemen, zoals: acne, couperose, littekens, pigmentvlekken, wratten en wijnvlekken?
Esthetisch Instituut Maria Knoop is gespecialiseerd in het verhelpen, verzachten en verbeteren van de huid en huidaandoeningen met lasertherapie. Veel huidproblemen zijn goed behandelbaar met lasertherapie, maar vereisen een zorgvuldige en persoonlijke behandeling, uitgevoerd door ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten om optimaal resultaat te verkrijgen.


Couperose / Rosacea

Couperose is een veel voorkomend huidprobleem wat toeneemt in de loop der jaren. Dit uit zich voornamelijk op en rondom de wangen en neus.
Het zijn kleine, gesprongen haarvaatjes (teleangiëctasieën) onder de huid waardoor er een rode blos ontstaat. Weersomstandigheden, aanleg en leefomstandigheden kunnen couperose verergeren.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een veelvuldig voorkomende huidaandoening, die zich kenmerkt door rode vlekken (erythemateuze) in het gezicht. Meestal uit het zich op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Rosacea gaat gepaard met duidelijk zichtbare verwijde bloedvaatjes (teleangiectasieen) of puistjes (papulopustels). Dit komt voornamelijk voor bij mensen met een lichte huidskleur in de leeftijd van 30 tot 60 jaar.

Behandeling

Couperose en Rosacea worden behandeld middels lasertherapie. Afhankelijk van de mate van deze huidaandoeningen, worden het verwachte aantal behandelingen bepaald. Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen.

couperose2 voor  couperose2 na

Resultaat voor en na de behandeling

Ontharen

Bij veel mensen, zowel de man als de vrouw, is ongewenste haargroei een bekend probleem. Er zijn verschillende indicaties voor permanent ontharen: Hirsutisme, Hypertrichose, Follikelitis, Ongewenst haar na huidtransplantatie en Cosmetisch ontharen.

Behandelmethode

De methode die gebruikt wordt voor het ontharen is sterk afhankelijk van het type haar en huid. Het pigment van het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Het haarzakje wordt sterk verhit en zodoende vernietigd. Het haartje kan zo niet meer terug groeien. Alleen haren die zich in de actieve groeifase bevinden, kunnen effectief worden verwijderd. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.
Ieder huidtype van licht tot negroïde, met bruine/zwarte haren kan bij ons worden behandeld. Moeilijker te behandelen is overbeharing op de rug. Er zijn veel behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Wegens het tekort aan pigment, kunnen rode, grijze en blonde haren niet behandeld worden.

Behandeling

Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.
De behandeling kan worden uitgevoerd op verschillende lichaamsgebieden. Het uiteindelijke resultaat biedt dat de haren met 80 tot 90% zijn verminderd.

overbeharing1 voor  overbeharing1 na

Resultaat voor en na de behandeling

Pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Pigment beschermt je huid tegen de UV-straling. Door onder andere aanleg, hormonen, huidveroudering, en zonlicht kunnen cellen die pigment aanmaken \\\'in de war raken\\\'. Hierdoor kunnen er ophopingen van pigment ontstaat die zich uiten in donkere vlekken op de huid.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken: Lentigo, Melasma, Hyper- hypopigmentatie, Wijnvlekken (Naevus flammeus)

Behandelmethode

Pigmentvlekken zijn goed te behandelen met lasertherapie. Een laserbundel wordt door de huid heen gepulst, waardoor het pigment wordt verhit en uiteenvalt. Het verpulverde pigment zal door het lichaam op een natuurlijk manier worden opgenomen.

Behandeling

Pigmentvlekken worden behandeld middels lasertherapie. Afhankelijk van de mate van deze huidaandoening, worden het verwachte aantal behandelingen bepaald. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen gebruikelijk met een interval van 4-6 weken. Na de behandeling kan er een korstje of een lichte schilfering ontstaan. Dit geneest na een paar dagen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen.

pigment voor  pigment na

Resultaat voor en na de behandeling

© mariaknoop.nl. Alle rechten voorbehouden | Website dulcom.nl