phone-icon Voorstraat 11
phone-icon 3281 AT Numansdorp
phone-icon 0186 651033

In de schoonheidssalon van Maria Knoop verzorgt Jacqueline van Gemeren 1x per maand PMU behandelingen. Zij is sinds 1981 werkzaam in de schoonheidsbranche en verzorgt PMU behandelingen in verschillende schoonheidsinstituten. Jacqueline is Stivas gediplomeerd en heeft haar specialisatie diploma PMU via de ANBOS behaald. Zij werkt volgens de ISO gestelde hygiënevorm. Gemiddeld volgt Jacqueline tweemaal per jaar een bijscholing, om op de hoogte te blijven van de laatste technieken.


De afkorting PMU staat voor Permanente make-up.

Permanente make-up is het aanbrengen van natuurlijke pigmenten in de korrelige lagen van de opperhuid. Een deel van de aangebrachte pigmenten wordt na een periode van 8 tot 15 dagen afgestoten als gevolg van de natuurlijke afschilfering van de huid. Daarom is een tweede, soms derde, behandeling nodig. Deze zogeheten retouches zijn bij de prijs inbegrepen. Het resterende deel (ongeveer 70%) vestigt zich in kleine kringetjes rond de bloedvaatjes. Na verloop van 2 tot 5 jaar gaat deze pigmentatie vervagen en verdwijnt langzaam. Permanente make-up is beslist geen tatoeage! De gebruikte pigmenten zijn 100% natuurlijk en mineraal en bevatten een desinfecterend middel. Vooraf aan de behandeling wordt een verdovende crème aangebracht.

Permanente make-up ziet er ook zonder verdere make-up heel natuurlijk uit en is daarom een uitkomst voor iedereen, maar speciaal voor mensen die brildragend zijn, een allergie hebben, veel sport beoefenen, of weinig tijd hebben voor de dagelijkse opmaak.

 

Ontwikkelingen

Er is de laatste jaren veel veranderd op het terrein van PMU. 10 Jaar geleden kon je meestal wel zien wie PMU had laten aanbrengen. Inmiddels zijn er veel natuurlijker methoden ontwikkeld. De techniek ‘hairstroking’ is een van die ontwikkelingen. Hierbij worden haartjes nagebootst, waarbij men heel goed moet kijken, om ze van echt te kunnen onderscheiden. Dat geldt ook voor de oog- en liplijnen. Waar voorheen alleen maar met harde lijnen werd gewerkt, zijn er nu de smudgy eyeliner en fulllips bijgekomen. Door deze technieken kan men nu zachte en natuurlijke accenten van lippen en ogen aanbrengen.

Apparatuur

Er wordt gewerkt met de ‘Intelligent’ van Nouveau Contour. Dit apparaat beschikt over een CE-keurmerk en voldoet aan de strengste eisen. Men noemt dit de Rolls Roys onder de PMU-apparaten. Door de verfijnde mechaniek is het mogelijk bijna pijnloos te werken. De bijbehorende naaldkappen zijn in een volledig gesloten systeem verwerkt, waardoor bloed en ziektekiemen nooit in een handstuk kunnen terecht kunnen komen. Het apparaat is digitaal aangestuurd, waardoor er op de millimeter nauwkeurig kan worden gewerkt.

Hoe verloopt een behandeling?

U wordt geadviseerd om ruim 24 uur voor de behandeling en tot 8 uur na de behandeling geen bloedverdunners in te nemen, zoals aspirine, aspegic en sedergine. Pijnstillers met paracetamol zijn toegestaan, zoals defalgaan, perddon en panadol. Sommige medicijnen tegen acné, roacutané en eczeem maken de huid dunner. Het is in die gevallen beter en aanbevolen eerst uw kuur af te maken, alvorens permanente make-up aan te brengen. Ook alcohol werkt bloedverdunnend. Wij adviseren u daarom 24 uur vooraf aan de behandeling geen alcohol te gebruiken. Wanneer het bloed dun is, zal het pigment minder goed hechten.

Voordat de permanente make-up wordt aangebracht, wordt er een anamnese afgenomen. Tijdens deze anamnese vult u een medische lijst in. Er zijn n.l. aandoeningen waarbij het aanbrengen van permanente make-up niet mogelijk is. Ook wordt er tijdens dit gesprek uitvoerig gesproken wat voor kleur of vorm de klant wenst. Na de behandeling wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Na 4 tot 8 weken volgt de 2e behandeling. In sommige gevallen is er een 3e behandeling nodig.

Er komen na de behandeling wat korstjes op de huid, maar die verdwijnen na een paar dagen. De kleur is de eerste 3 dagen (soms langer) wat donkerder dan u wenst, doordat een deel van de kleur in de opperhuid is opgenomen. Door natuurlijke afschilvering wordt de kleur lichter. U krijgt een speciale gel mee, die u gedurende een bepaalde tijd gebruikt op de behandelde plek.

 

Is permanente Make-up veilig?

Permanente make-up heeft geen nadelige gevolgen. Het is volkomen veilig en zelfs mensen met huidallergieën kunnen de behandeling ondergaan. Er wordt met de allernieuwste apparatuur gewerkt, waardoor het bijna pijnloos is en er minder beschadigingen optreden dan in het verleden. Hierdoor kan men de volgende dag gewoon weer aan het werk.

Wanneer bijwerken?

Het is nogal verschillend hoe lang iemand plezier heeft van zijn permanente make-up. Meestal vervagen de kleuren na 1 à 2 jaar zodanig, dat een nieuwe behandeling gewenst is. Wilt u vervaging van de permanente make-up voorkomen, is het zaak 1x per jaar een korte nabehandeling te ondergaan. Tegen die tijd ontvangt u automatisch bericht van ons, met een speciale prijsaanbieding

© mariaknoop.nl. Alle rechten voorbehouden | Website dulcom.nl