Voorstraat 11
3281 AT Numansdorp
0186 65 10 33
06 23 31 10 04

In de schoonheidssalon van Maria Knoop worden uitsluitend behandelingen gegeven met hoogstaande werkstoffen van dr. Baumann, daarbij zijn diverse behandelingen mogelijk.

Als u voor de eerste keer komt wordt er een uitgebreid intake gesprek gehouden en een huiddiagnose gemaakt. Aan de hand van uw wensen en de diagnose wordt er een behandeling gegeven. U krijgt daarna ook altijd een thuisverzorgingsplan mee naar huis.

 5072464 orig

De dr. Baumann producten bevatten:

 • meervoudige liposomen     
 • geen minerale olie en parfum
 • hoogwaardig natuurlijke olieën     
 • geen chemische conserveermiddelen
 • fosfolipiden en ceramiden     
 • geen chemische kleurstoffen
 • vitaminen A, B3, C, E, F en H     
 • geen schadelijke UV filters
 • met provitamine A en B     
 • geen dierlijke ingrediënten
 • met ureum en allantoïne     
 • geen overbodige verpakkingen

Dr. Baumann, bionome huidverzorging voor de kwaliteitsbewuste klant.

Aan het eind van de jaren tachtig van de twintigste eeuw zetten de Duitse natuurarts Dr. Henrich en zijn collega, de cosmeticachemicus Dr. Baumann zich samen met enkele ervaren huidspecialistes. Hun doel was een oplossing te zoeken voor enkele problemen.
Het bleek namelijk dat vele producten waarmee zij moesten werken niet effectief waren, omdat ze uit te geringe concentraties actieve stoffen bestonden. Of omdat ze met goedkope en minderwaardige ingrediënten waren gevuld omwille van de kostprijs.
Bovendien bleken vele producten stoffen te bevatten die op termijn schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Vele mensen met huidklachten kwamen bij de huidspecialistes en de dokter terecht. Meer en meer groeide daarbij het bewustzijn dat de cosmetische producten zélf mede oorzaak waren van heel wat huidproblemen. Er werd intensief en consequent gezocht naar een verbeterde productkwaliteit.
Uit deze samenwerking van wetenschappers en huidspecialistes ontstonden één voor één de producten van DR. BAUMANN. Ondertussen is er voor elke consument en voor elk huidtype een volledige en milde behandeling en huidverzorging beschikbaar.

Door een principiële keuze voor het belang van de consument en de kwaliteit van de producten groeide DR. BAUMANN uit tot één van de succesvolste cosmetica-producenten in Duitsland.

Een nieuwe kwaliteitsstandaard

In veel cosmetische producten, ook in de zogenaamde natuurcosmetica, hypoallergene en dermatologische geteste cosmetica treft de consument toch nog minerale olie, chemische conserveringsmiddelen, parfum en andere te vermijden stoffen aan. Of een huidverzorging nu van natuurlijke, chemische of synthetische oorsprong is, is eigenlijk van bijkomstig belang. Waar het uiteindelijk om gaat is die ingrediënten te kiezen die goed zijn voor de huid.
Omdat de bestaande kwaliteits criteria niet ver genoeg gingen, legde DR.BAUMANN zijn werkwijze en grondprincipes vast in een nieuwe kwaliteitsstandaard:bionome cosmetica.

De nieuwe bionome kwaliteitsstandaard van DR.BAUMANN gaat dan ook een stap verder dan de bestaande criteria:

 • Optimale verdraagbaarheid door gebruik te maken van dermatologische en wetenschappelijke kennis over allergieën bij de keuze van de ingrediënten.
 • Gerichte keuze van de ingrediënten: enkel ingrediënten waarvan de werking beschreven en aangetoond is en die een positief effect hebben op de huid. Geen onzinnige of onmogelijke beweringen.
 • Op de fysiologie en anatomie van de huid afgestemde ingrediënten. Dit bereikt men wanneer zoveel mogelijk ingrediënten een opbouw hebben die identiek is aan de huid of van nature al in het lichaam voorkomen.
 • Milieuvriendelijk door het vermijden van overbodige wegwerpverpakking en het vermijden van milieubelastende ingrediënten.
 • Diervriendelijk door het weigeren van dierlijke ingrediënten. Uiteraard worden onze produkten ook niet op dieren getest.

 

DR. BAUMANN: mild en effectief met natuurlijke verzorgende oliën

De huid is immers een heel belangrijk deel van het lichaam. Het komt er dan ook op aan ze op een zo goed mogelijke manier te verzorgen.
Een goed verzorgingsproduct voldoet aan minimaal twee eisen:

 1. Goede verdraagbaarheid. Het product mag geen negatieve bijwerkingen hebben. Niet op de korte termijn. En niet op de lange termijn.
 2. Goede werking. Met het product moet de huid er beter aan toe zijn dan zonder het product. Indien het geen werking zou hebben, waarom zou het dan gebruikt moeten worden?

DR. BAUMANN zoekt voor al zijn producten steeds naar de best mogelijke verdraagbaarheid en de best mogelijke werking.

Verdraagbaarheid wordt in de eerste plaats bepaald door de ingrediënten van een cosmetisch produkt. Huideigen of huidgelijkende stoffen worden het best verdragen. Huidvreemde stoffen veroorzaken de meeste problemen. DR.BAUMANN gebruikt daarom enkel huideigen, huidgelijkende en huidvriendelijke stoffen van de beste kwaliteit. DR.BAUMANN bevat de juiste concentraties.

 • hoogwaardige plantaardie oliën zoals jojobaolie, sheabutter, macadamiaolie, sesamolie en teunisbloemolie.
 • fosfolipiden en ceramiden.
 • Vitamine A, B3,C,E,F en H.
 • Provitamine A en B5.
 • Ureum, allantoïne, etc.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat 10% van de consumenten binnen de 5 jaar huidproblemen krijgt door het gebruik van cosmetische produkten. Meestal gaat het om irritaties, droge huid of allergische reacties. En deze maken het leven heel erg onaangenaam. De oorzaak van deze problemen ligt vooral bij het gebruik van chemische conserveermiddelen, chemische kleurstoffen, parfum en andere bekende allergenen stoffen of minerale olie of aardolie.

Dit zijn allemaal huidvreemde of huidonvriendelijke stoffen en verminderen op de korte of lange termijn de verdraagbaarheid. In een echt kwalitatieve huidverzorging worden deze stoffen niet gebruikt.

© mariaknoop.nl. Alle rechten voorbehouden | Website dulcom.nl