Voorstraat 11
3281 AT Numansdorp
0186 65 10 33
06 23 31 10 04

In de schoonheidssalon van Maria Knoop worden uitsluitend behandelingen gegeven met hoogstaande werkstoffen van dr. Baumann, daarbij zijn diverse behandelingen mogelijk.

Als u voor de eerste keer komt wordt er een uitgebreid intake gesprek gehouden en een huiddiagnose gemaakt. Aan de hand van uw wensen en de diagnose wordt er een behandeling gegeven. U krijgt daarna ook altijd een thuisverzorgingsplan mee naar huis.

Heeft u ook last van dermatologische huidproblemen, zoals: acne, couperose, littekens, pigmentvlekken, wratten en wijnvlekken?
Esthetisch Instituut Maria Knoop is gespecialiseerd in het verhelpen, verzachten en verbeteren van de huid en huidaandoeningen met lasertherapie. Veel huidproblemen zijn goed behandelbaar met lasertherapie, maar vereisen een zorgvuldige en persoonlijke behandeling, uitgevoerd door ervaren en gediplomeerde huidtherapeuten om optimaal resultaat te verkrijgen.


Couperose / Rosacea

Couperose is een veel voorkomend huidprobleem wat toeneemt in de loop der jaren. Dit uit zich voornamelijk op en rondom de wangen en neus.
Het zijn kleine, gesprongen haarvaatjes (teleangiëctasieën) onder de huid waardoor er een rode blos ontstaat. Weersomstandigheden, aanleg en leefomstandigheden kunnen couperose verergeren.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een veelvuldig voorkomende huidaandoening, die zich kenmerkt door rode vlekken (erythemateuze) in het gezicht. Meestal uit het zich op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Rosacea gaat gepaard met duidelijk zichtbare verwijde bloedvaatjes (teleangiectasieen) of puistjes (papulopustels). Dit komt voornamelijk voor bij mensen met een lichte huidskleur in de leeftijd van 30 tot 60 jaar.

Behandeling

Couperose en Rosacea worden behandeld middels lasertherapie. Afhankelijk van de mate van deze huidaandoeningen, worden het verwachte aantal behandelingen bepaald. Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen.

couperose2 voor  couperose2 na

Resultaat voor en na de behandeling

Ontharen

Bij veel mensen, zowel de man als de vrouw, is ongewenste haargroei een bekend probleem. Er zijn verschillende indicaties voor permanent ontharen: Hirsutisme, Hypertrichose, Follikelitis, Ongewenst haar na huidtransplantatie en Cosmetisch ontharen.

Behandelmethode

De methode die gebruikt wordt voor het ontharen is sterk afhankelijk van het type haar en huid. Het pigment van het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Het haarzakje wordt sterk verhit en zodoende vernietigd. Het haartje kan zo niet meer terug groeien. Alleen haren die zich in de actieve groeifase bevinden, kunnen effectief worden verwijderd. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.
Ieder huidtype van licht tot negroïde, met bruine/zwarte haren kan bij ons worden behandeld. Moeilijker te behandelen is overbeharing op de rug. Er zijn veel behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Wegens het tekort aan pigment, kunnen rode, grijze en blonde haren niet behandeld worden.

Behandeling

Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.
De behandeling kan worden uitgevoerd op verschillende lichaamsgebieden. Het uiteindelijke resultaat biedt dat de haren met 80 tot 90% zijn verminderd.

overbeharing1 voor  overbeharing1 na

Resultaat voor en na de behandeling

Pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Pigment beschermt je huid tegen de UV-straling. Door onder andere aanleg, hormonen, huidveroudering, en zonlicht kunnen cellen die pigment aanmaken \\\'in de war raken\\\'. Hierdoor kunnen er ophopingen van pigment ontstaat die zich uiten in donkere vlekken op de huid.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken: Lentigo, Melasma, Hyper- hypopigmentatie, Wijnvlekken (Naevus flammeus)

Behandelmethode

Pigmentvlekken zijn goed te behandelen met lasertherapie. Een laserbundel wordt door de huid heen gepulst, waardoor het pigment wordt verhit en uiteenvalt. Het verpulverde pigment zal door het lichaam op een natuurlijk manier worden opgenomen.

Behandeling

Pigmentvlekken worden behandeld middels lasertherapie. Afhankelijk van de mate van deze huidaandoening, worden het verwachte aantal behandelingen bepaald. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen gebruikelijk met een interval van 4-6 weken. Na de behandeling kan er een korstje of een lichte schilfering ontstaan. Dit geneest na een paar dagen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen.

pigment voor  pigment na

Resultaat voor en na de behandeling

De dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk gaat herstellen op een natuurlijke manier.

Ziet uw huid er levenloos en kleurloos uit? Dan is microdermabrasie het antwoord daarop. Met microdermabrasie worden op een eenvoudige manier de gevolgen van een verouderde huid tegen gegaan. De behandeling geeft de huid een gezonde glans en een mooiere teint. De methode is effectief bij ieder huidtype, ongeacht leeftijd. De techniek is veilig en snel, geeft direct resultaat op zowel gezicht als lichaam om het peeling effect te bereiken.

Met de loop der tijd wordt in onze huid de aanmaak van Collageen en Elastine steeds minder. Dit merken we zichtbaar aan het ontstaan van klontjes en rimpels en een duidelijk verminderde elasticiteit met verslapte contouren. Veroudering van onze huid ontstaat in de kern - de cel. Daar moet dan ook het herstel beginnen.

ONTHAREN
In onze praktijk staat ontharen centraal , we kunnen u alle vormen van ontharen aanbieden.
Op de eerste plaats ontharen dmv licht techniek , laser of ipl
Dit is de meest duurzame manier van ontharen . U blijft maanden /jaren glad
Zie voor verdere informatie  de pagina laser behandelingen
 
ELEKTRISCH ONTHAREN
Ook een methode om langdurig glad te blijven . dmv elektrische stroom wordt de haarfollikel  vernietigd.
Deze methode vereist wel wat doorzettingsvermogen en is alleen geschikt voor wat kleinere regionen
Bv het gelaat, met name de dikke stugge haren.
Deze methode wordt eventueel vergoed vanuit de zorgverzekeraar , mits u aanvullend verzekerd bent.
 
WAXEN/HARSEN
Deze methode zal op lange termijn ook wat reductie geven maar nooit zoveel als ipl/laser of elektrisch ontharen. Wel geeft deze methode tov scheren een  langer en gladder resultaat. Waxen is met name geschikt voor de gevoelige delen zoals bikinilijn en oksels . U kunt bij ons ook een brazilian afspreken. Wij werken met waxsoorten die uitermate geschikt zijn voor overgevoelige huiden .
Harsen is met name geschikt voor grotere huidregionen, zoals benen  en bv de rug bij de man.
Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op , wij kunnen u precies informeren welke me

Maria heeft de uitgebreide opleiding tot grimeuse bij Studio Bessels afgerond.
Je kunt je op dit moment in haar instituut volledig laten opmaken, inclusief haarstyling, voor bv. een fotoshoot, maar ook gewoon voor een avond uit.

© mariaknoop.nl. Alle rechten voorbehouden | Website dulcom.nl